English

Media Belgium

Wereldkamp Broederlijk Delen

2022-07-06

Kasterlee

wereldkamp

Sessie door Muntuit op woensdag juli van 10u tot 12u30

Is het niet jammer dat de kamptokens, de AFRO’s na het wereldkamp een jaar in de schuif verdwijnen? Zou deze alternatieve munt een meerwaarde kunnen betekenen in een wereld waar macht en geld te nauw verbonden zijn? 

Tijdens deze sessie kom je alles te weten over gemeenschapsmunten in België en in de wereld, hoe deze complementaire munten een verbindende en maatschappelijke rol spelen in een gemeenschap. Daarnaast  gaan we zelf op onderzoek welke rol de AFRO in onze eigen community kan betekenen. Alena en Silke van Muntuit, hét netwerk voor gemeenschapsmunten in Vlaanderen, begeleiden deze interactieve sessie.

Meer info over het Wereldkamp editie 2022: Aan de macht

Wat als jij de macht kreeg over de wereld? Hoe zou die wereld er dan uitzien?

Er zijn heel wat mensen in de wereld die het anders zouden organiseren. Zo ook heel wat partners waarmee Broederlijk Delen samenwerkt. Op Wereldkamp onderzoeken we hoe je zelf de macht kan eisen, nemen, krijgen, vragen én hoe die partnerorganisaties dat al verschillende jaren (succesvol) doen om zo de wereld te veranderen.  

Wat? Een kamp dat jouw blik op de wereld verruimt. 

Wanneer? Zondag 3 juli – Donderdag 7 juli

Waar? We kamperen op de Hoge Rielen

Wie? Iedereen van 0 tot 99 jaar is welkom. Volwassenen zonder of met kinderen zijn welkom. Kinderen (tot 16 jaar) worden begeleid door hun ouders (of iemand die deze rol kan invullen op kamp).

Meer info over Wereldkamp

Idee voor een nieuwe munt

Contact

Selecteer een voorkeurmoment voor uw afspraak