English

Media Belgium

Aan de slag met degrowth

2023-12-14

Festival van de gelijkheid

festival van de gelijkheid

Festival van de Gelijkheid i.s.m. Triodos Bank

Wat zou er gebeuren als we afkicken van onze verslaving aan groei? In deze workshop ontdek je hoe dat eruit zou kunnen zien in de mode- en bankensector.  De kledingindustrie produceert bijvoorbeeld elk jaar gemiddeld 150 miljard kledingstukken, waarvan zo’n 30% nooit verkocht wordt. En van de bankensector wordt verwacht dat die ten alle kosten winst maakt. Kunnen we stoppen met produceren om te produceren? Samen met andere festivalgangers ga je  brainstormen over  hoe degrowth in de praktijk kan worden gebracht in de mode- en bankensector. Twee experten inspireren en geven de nodige informatie om deze denkoefening te maken. Janne Jooris leidt alles in goede banen.

Met Sarah Vandoorne, freelance journalist gespecialiseerd in een eerlijkere textielindustrie en auteur van het boek Kleerkastvasten. De textielketen ontrafeld, en Hans Stegeman, hoofdeconoom bij Triodos Bank.


Voor het programma van Triodos Bank mag je rechtstreeks naar WATT The Firms (Nieuwewandeling 62) gaan, je hoeft hiervoor niet eerst langs De Vooruit te passeren.

Idee voor een nieuwe munt

Contact

Selecteer een voorkeurmoment voor uw afspraak