English

Media Belgium

Infomoment TransACTIE-betaalapp

2023-09-11

Gezocht: handelaars en verenigingen Oost-Brabant!

Infomoment TransACTIE

Kandidaat-tester in 3 stappen

Je bent handelaar of actief in een vereniging met kassa in Oost-Brabant. En je wil graag je steentje bijdragen aan een fair, lokaal en ecologisch betaalsysteem? Zo word je kandidaat-tester in drie stappen.

 1. Lees de FAQ
  We zetten in de FAQ alles voor je op een rijtje: wat is TransACTIE, wie kan de app testen, veiligheid en privacy, hoe werken betalingen…
 2. Kom naar het onboarding evenement
  We zetten op dit infomoment alles nog eens op een rijtje en beantwoorden al je vragen. De app zal dan ook volledig operationeel zijn.
  MA 11.09.2023 ⎪10:30-12:00 ⎪Noordoever Leuven
 3. Installeer de app en maak een account
  Tussen 11 en 25 september 2023 kan je als handelaar, vereniging of vrijwillige tester een account aanmaken. Wij staan klaar om je te helpen.

TransACTIE betaalapp: een fair, lokaal en ecologisch betaalalternatief

Muntuit, Avansa Oost-Brabant, De Transformisten en Happonomy lanceren eind september de testversie van de TransACTIE-betaalapp: een fair, lokaal en ecologisch betaalalternatief. Op dit infomoment presenteren we de betaalapp en beantwoorden we al jouw vragen als kandidaat-tester.

We verminderen de transactiekosten naar een eerlijke prijs, we financieren met opbrengsten sociaal-ecologische doelen, we beperken de ­milieukosten en zorgen dat je ook zonder smartphone kan betalen. Zo wordt geld weer een middel om maatschappelijke doelen te bereiken en geen doel op zich.

Start testfase: infomoment voor kandidaat testers

In mei en juni werd er hard gebrainstormd over de nieuwe faire betaalapp. Deze zomer werd hard gewerkt aan de technische realisatie van de app.

Nu is het tijd voor de testfase. Die staat open voor (maximum) 20 handelszaken. Al gaat het niet enkel om ‘handelaars’ in de enge zin van het woord, want ook verenigingen met een kassa zijn welkom als tester.

Op dit infomoment

 • presenteren we de app
 • zetten we alle praktische info op een rijtje
 • beantwoorden we al je vragen
 • kan je als handelszaak/vereniging een account aanmaken

We zetten alvast in deze FAQ TransACTIE alles op een rijtje. Deze testfase kadert binnen het laboproject TransACTIE van Muntuit, Avansa Oost-Brabant, Happonomy en De Transformisten: Meer over het project

Idee voor een nieuwe munt

Contact

Selecteer een voorkeurmoment voor uw afspraak