Wist je dat?
- Een complementaire munt in een Gentse wijk het aantal vrijwilligersuren deed stijgen naar meer dan 10.500 uur per jaar.
- Het aantal fietsende scholieren steeg van 12% naar meer dan 65% door een eigen munt in Bonheiden.
- Sint-Niklaas met een stadsmunt zowel acties rond mobiliteit, welzijn, klimaat als lokaal shoppen steunt. Eén geïnvesteerde munt is voor de stad minstens het dubbele waard.
We bouwden samen met Wisely en Beaver & Eagle de afgelopen maanden aan een nieuw matchmakingplaform. Het maakt het opzetten en beheren van een gemeenschapsmunt eenvoudig en ontzettend doelgericht.
- Applicaties en platformen om de transacties en de munt te beheren en generieke vrijwilligersplatformen zijn er voldoende
- Maar de missing link is de matchmaking tussen de vrijwilligers, de taken en de verenigingen/organisaties en de rest van de community building.
Zo wordt het verschil gemaakt in een nieuw matchmakingplatform:
- Ervaringen uit verschillende steden en gemeenten werden geïntegreerd in één voorstel dat werkt voor burgers, verenigingen, handel en lokale administraties
- Opgezet via een design thinking traject met stakeholders, getest met een demo-opstelling.
- Impact wordt continu gemonitord en vertaald naar heldere aanbevelingen.
Muntuit en Beaver & Eagle zijn op zoek:
- Binnenkort wordt het matchmakingplatform verder ontwikkeld naar de noden van de eerste gebruikers met een mix aan financiering.
- Zij zoeken 2 gemeentebesturen die pole position innemen en een intentieverklaring ondertekenen waarmee ze bijkomende financiering zullen aanvragen.
In return
- Inspraak bij de ontwikkeling en onmiddellijke testing in jouw gemeente.
- Eigen inbreng van de gemeente voor de ontwikkeling in het project blijft beperkt tot 2.500 euro (voor niet-centrumsteden) of 4.500 euro (voor centrum-steden) jaarlijks gedurende de eerste drie jaar (uitzonderlijke projectkorting)
Toelichting op donderdag 2 juni:
- Wat? Muntuit en B&E lichten live toe wat het matchmakingplatform inhoudt en hoe het elke gemeente/stad kan helpen.
- Wanneer? Donderdag 2 juni 2022, 11:00
- Duur? maximaal 45 minuten
- Registratie? Graag via de link hieronder voor maandag 30/05 12:00 – geregistreerden ontvangen op 1 juni de link naar de webinar.
- U bent niet vrij, maar u bent geïnteresseerd? Registreer u ook en ontvang nadien meer info.