English

Media Belgium

Wetenschapscafé

2023-10-10

Ideeën voor een nieuwe economie

Wetenschapscafe 10.10.

Klimaatopwarming, groeiende ongelijkheid, toenemende bore- en burnouts, technologische (r)evoluties, druk op de lokale handelaars zijn allemaal elementen waardoor de roep om ingrijpende verandering van het economisch systeem en de bredere maatschappij steeds luider klinkt.

Maar we willen natuurlijk ookonze verworvenheden niet loslaten. De voordelen van het huidige systeem zijn te talrijk om zomaar weg te gooien.

Misschien moeten we dus niet werken aan een vervanging of radicale omgooi van het huidige systeem, maar moeten we eerder kansen geven aan een complementair systeem dat van onderuit mogelijkheden creëert die met het bestaande systeem ondenkbaar zijn en dat tegelijk de sociale problemen en de klimaatcrisis aanpakt.

Hoe haalbaar zijn aanpassingen aan ons huidig economisch systeem? Wat zijn de grote pijnpunten? Waar zitten hefbomen voor verandering? Hoe realistisch is het om alternatieve of complementaire economische systemen op te zetten?

Al deze vragen en meer behandelen we in dit wetenschapscafé.

Sprekers zijn Jonas Van Lancker (Lector Netwerkeconomie Howest) en Sander Van Parijs (Muntuit). De moderator is Joppe Massant (Klimaatactivist & Groen Brugge).

📍 Snuffel Hostel, Ezelstraat 42, 8000 Brugge
💰 Gratis 

https://fb.me/e/1xfmIbPRJ

Idee voor een nieuwe munt

Contact

Selecteer een voorkeurmoment voor uw afspraak