English

Media Belgium
Netwerk

Ons lerend netwerk

We brengen gangmakers, experten en believers samen in één lerend netwerk voor gemeenschapsmunten. Muntuit verwijst door, werkt samen en zorgt voor ontmoetingsmomenten.

 

Muntuit VZW is de sociale innovator en het netwerk voor gemeenschapsmunten in Vlaanderen en Brussel

Muntuit heeft reeds jarenlange ervaring als partner, adviseur en inspirator voor gemeenschapsmunten.

 

Vind je expert

Team Member Filter
Saar Fivez
Bestuurder Muntuit

Saar is een pur sang sociale innovator met heel wat ervaring in projectcoördinatie. Ze denkt graag na over maatschappelijke impact van een project en smijt zich volledig voor TriVelo, dé sociale taxifiets die nieuwkomers en senioren matcht. Zit je met een innovatief concept? Saar zegt: "gewoon uitproberen". Trial and error is de beste leerschool.

Servaas Van Huylenbroeck
Projecten

Servaas heeft een master in 'Organisatie en management' en bachelor in 'Idea and Innovation Management'. Hij ondersteunt talloze projecten bij Muntuit en is erg enthousiast rond allerlei sociale innovaties.

Sander Van Parijs
Netwerk en projecten

Sander heeft een achtergrond in de bestuurskunde. Hij doctoreerde rond het democratisch karakter van strategische en complexe lokale projecten en zette mee zijn schouders onder allerlei co-creatieve processen van Zürich tot Gent. Bij Muntuit is hij nauw betrokken bij de start en ontwikkeling van nieuwe gemeenschapsmunten. Zijn hart klopt voor sociale innovatie.

Erik Baelus
Bestuurder Muntuit

Erik heeft al heel wat jaren maatschappelijk engagement op de teller. Hij is voorzitter van Socrowd (Netwerk Rentevrij), bestuurder bij Fairfin, voorzitter van Lets Vlaanderen vzw en Transitie Vlaanderen vzw en hielp Muntuit mee op te richten. Erik is onze expert in personeelsbeleid en denkt graag mee over innoverende processen.

Tom Dutry
Bestuurder Muntuit

Tom Dutry was van bij de start betrokken bij het project Torekes, intussen 10 jaar geleden. Ook bij de opstart van de Pluimen stelde hij er de opportuniteiten en de valkuilen van een gemeenschapsmunt in de praktijk vast. Hij brengt meer dan 30 jaar ervaring mee als opbouwwerker, beleidsmedewerker, interim coördinator en bestuurder bij middenveldorganisaties.

Jolien De Boodt
Bestuurder Muntuit

Jolien is al jaren actief als beleidsadviseur smart cities en innovatie bij de stad Sint-Niklaas. Ze stond mee aan de wieg van de stadsmunt 'Sengzen' en kent de uitdagingen en de aandachtspunten om binnen een stedelijke context aan de slag te gaan met een stadsmunt.

Karla Schimmel
Bestuurder Muntuit

Karla is erkend als consultant in de 'Economy for the Common Good beweging'. Ze is helemaal thuis in financiële planning en het zoeken naar financiering. Karla helpt met het ontwikkelen van innovatieve, nieuwe business modellen en heeft 20 jaar ervaring in de sector van hernieuwbare energie en klimaatsverandering. Common Good Matrix als duurzaamheidsrapportering? Karla is expert!

Alena Čápová
Vrijwilligers en vormingen

Alena groeide op in Praag en engageerde zich lang als trainer en projectcoördinator binnen het internationale jeugdwerk. Ze gelooft in de kracht van vrijwilligerswerk en krijgt energie van het begeleiden van participatieve groepsprocessen en het opzetten van creatieve en duurzame initiatieven. Bij Muntuit ondersteunt ze vrijwilligers en projecten.

Silke De Schoenmacker
Communicatie en vormingen

Silke is gebeten door duurzame communicatie en vormgeving. Ze denkt graag na over het eenvoudig overbrengen van complexe thema's en vraagstukken. Iets wat ze ook toepast tijdens het opstellen en geven van vormingen.

Zoë Degroote
Projectmedewerker TalentO

Ik ben hét aanspreekpunt voor de TalentO in VOC Opstap vzw te Roeselare. Ik match de vrijwilligers met de juist organisatie in Roeselare op basis van talenten en interesses. Ik moedig de inburgeraar aan om Nederlands te spreken en geef de organisatie tips en tricks om op een correcte manier te communiceren met de inburgeraar.

Inge Sauviller
Projectmedewerker Buurtijd
Inge is het aanspreekpunt voor Buurtijd in Berchem (Antwerpen).  Buurtijders contacteren haar als ze een vraag of aanbod hebben. Ze gaat actief op zoek naar geschikte vrijwilligers op basis van de talenten en interesses en  tracht iedereen aan bod te laten komen, met bijzondere aandacht voor deelnemers met een ziekte of handicap, taalbeperking,...

Idee voor een nieuwe munt

Contact

Selecteer een voorkeurmoment voor uw afspraak