English

Media Belgium

Sociale innovator voor gemeenschapsmunten

Teamfoto

Omschrijving van de vacature

Muntuit is een jonge, impactgerichte en ondernemende organisatie in volle groei. Vandaag bestaat ons zelfsturend team uit vier personen. Op korte termijn zal het team verder uitbreiden. Onze uitvalsbasis is Gent, maar we werken in heel Vlaanderen.

Muntuit is specialist in gemeenschapsmunten als middel om de transitie naar een duurzame en participatieve samenleving te realiseren. 

Gemeenschapsmunten (soms ook lokale of complementaire munten genoemd) verbinden mensen en groepen rond goede doelen en waarderen hen voor hun vrijwillige inzet voor de gemeenschap. Intussen nemen reeds meer dan 7.500 Vlamingen deel aan gemeenschapsmunten en pronken projecten zoals Torekes in internationale bestsellers zoals Donuteconomie

We branden van ambitie om dit potentieel de komende jaren verder uit te bouwen. We inspireren en activeren gemeenschappen (verenigingen, buurten, gemeenten,…) om met hun eigen munt aan de slag te gaan. Daarbij motiveert, begeleidt en ondersteunt Muntuit deze nieuwe initiatieven.

Wie zoeken wij?

Ons verhaal is in volle opbouw en daar valt heel wat over te vertellen. We willen de maatschappelijke impact en het potentieel van gemeenschapsmunten zichtbaar maken naar de buitenwereld. Dat doen we in de eerste plaats door exemplarische projecten te ontwikkelen. We bouwen daarbij aan lokale coalities van mensen en organisaties wiens capaciteiten, behoeften en dromen we verbinden. Bovendien ondersteunen we lokale initiatieven met concrete tips & tricks en we delen goede praktijken graag met iedereen die erin geïnteresseerd is.

We zoeken diverse mensen voor verschillende rollen. Jij kan ons op één of enkele van volgende aspecten versterken:

 • EN/OF je ontwikkelt en verbetert onze producten, (IT-)diensten, processen en werkvormen continue op basis van de feedback die je verzamelt bij de betrokkenen en eigen onderzoek.
 • EN/OF je spint een rode draad door ons verhaal door aanvullende communicatieacties te bedenken. Jij bepaalt dus waar en hoe we wat aan wie vertellen.
 • EN/OF je meet, analyseert en evalueert de impact van onze projecten
 • EN/OF je begeleidt het proces van prille brainstorms tot werkgroepen met opdrachtgevers, partners, deelnemers en eindgebruikers.
 • EN/OF je volgt zelf nauw jouw projecten op: dit betekent zowel afspraken opvolgen, de timing bewaken, nagaan of de resultaten worden behaald, het project op tijd bijsturen en evalueren.

Gewenst profiel

 • Je wilt iets veranderen in de maatschappij, en je wilt werken met collega’s die daar even hard voor gaan als jijzelf. Op gedrevenheid staat geen leeftijd denken wij!
 • Je begrijpt wat jouw rol is, en bent niet bang van de beslissingen die daarin genomen moeten worden, in overleg of zelfstandig.
 • Je houdt van analyseren, uitvlooien, goed luisteren, de juiste vragen stellen, precieze projectdoelen formuleren.
 • Samenwerken, overleggen, feedback met elkaar delen: je doet het graag en goed, met teamleden, vrijwilligers en partners.
 • Je vindt gemakkelijk jouw weg op (nieuwe) digitale platformen en je kan overweg met software voor tekstbewerking.
 • Plannen, prioriteiten, deadlines. Graag! Toch?
 • Misschien is Nederlands je eerste taal, misschien is het de derde. Zolang je het maar perfect spreekt, schrijft, leest en begrijpt, zijn we blij. Maar, euhm, als het je derde taal is: wauw, chapeau, zeg!

Ons aanbod

 • Zowel een voltijds als deeltijds contract van onbepaalde duur is mogelijk, startdatum in overleg
 • Een werkomgeving waar je autonomie en verantwoordelijkheid krijgt voor jouw rol en taken binnen de organisatie
 • Een werkgever die begrijpt en aanmoedigt dat je werkt om te leven en niet omgekeerd (lees meer hierover in dit artikel):
  • Een voltijdse werkweek telt 35u
  • Glijdende werkuren en uitgebreide telewerkopties
  • Mogelijkheid tot extra verlof
 • Een aantrekkelijk loonbeleid en voordelen die onze organisatiefilosofie weerspiegelen
 • Een stimulerende werkplek in het Gentse samen met andere maatschappelijke organisaties en bedrijven

Selectieprocedure

De selectie gebeurt in 2 stappen:

 1. We scoren alle kandidaten anoniem op basis van hun antwoorden op de inhoudelijke vragen in een online inschrijvingsformulier.
 2. We nodigen max. 10 kandidaten uit voor een selectiedag op 30 september 2022 in Gentbrugge tussen 9u30 en 17u. Op deze dag maak je verder kennis met onze organisatie en organiseren we verschillende collectieve en individuele proeven. We selecteren finaal één of meerdere kandidaten om ons team te versterken en openen ook een wervingsreserve.

Leuk weetje: onze laatste 4 aanwervingen komen uit de vorige selectieprocedure, 2 konden onmiddellijk starten en 2 kwamen ons later versterken.

Stel je kandidaat tot en met 18 september via dit inschrijvingsformulier. Zijn er elementen waaraan je niet denkt te voldoen, maar ben je ervan overtuigd dat dit jouw job is, aarzel dan niet om toch te solliciteren! 

Wij werven aan op basis van motivatie, competenties en talenten, ongeacht muzieksmaak, haarstijl, tongval, schoenmaat, aantal tenen,…

Meer informatie

Informeer je gerust!

Op onze website kan je onze activiteiten en ons beleidsplan raadplegen waarmee je een goed zicht op onze werking krijgt. Je kan ook deze video’s raadplegen om een beter zicht te krijgen op het concept gemeenschapsmunten:

Online infomoment

Je kan je geheel vrijblijvend inschrijven voor een online infomoment (15 september om 20u) waar je een korte presentatie van Muntuit krijgt en je met jouw vragen terecht kan. 

Contactpersoon: Sander Van Parijs (sander@muntuit.be /  0487 296 535), onbereikbaar in augustus.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde posts

Vier Klaveraars getuigen

Wat doen zij met hun Klavers
In januari 2022 was het zo ver, 100 willekeurige Lichterveldenaren werden uitgeloot om tot

Wat valt er te leren over de appontwikkeling van Klavers

appontwikkelaar Koen De Beer vertelt
Hou het simpel als je snel wil opstarten In amper twee weken tijd kon

Geld en duurzaamheid

Ga in gesprek me je groep
“We hebben een collectief vermogen om te veranderen“, zei Mia Mottley, de premier van

Kom naar onze innovatie- en netwerkdag

Community Brouwers
Community Brouwers Donderdag 8 december – Brussel – van 10u30 tot 16u Bier brouwen

Speel op eigen houtje het geldspel ‘Enrich’

Download ons geldspel
Wil jij graag spelenderwijs het concept van ‘geld’ ontdekken in groep? Wil je het

Speel het geldspel van Muntuit

'Enrich' jezelf
Wil jij graag spelenderwijs het concept van ‘geld’ ontdekken in groep? Wil je het

Idee voor een nieuwe munt

Contact

Selecteer een voorkeurmoment voor uw afspraak