English

Media Belgium

Dit was ‘Overtuigend genoeg!?’ AVOND

2022-03-24

Nudgingtechnieken voor de common good AVOND

overtuigend genoeg avond

Nudigingtechnieken voor de common good

Je hebt waarschijnlijk al eens gehoord over nudgingtechnieken en het effect ervan op ons gedrag. Wij vroegen ons af wat het nut is voor social profit? Op donderdag 24 maart 2022 kregen we een antwoord op die vraag. Op het programma de theorie én de praktijk.

Dit event was gratis en bestond uit een middag– of avondprogramma.
De namiddag was voor professionals en studenten, het avondprogramma voor een breder publiek.

In samenwerking met Timelab en eCO-CITY HOGENT met de steun van Stad Gent.

Op het programma:

Reinout Van Zandycke – nudgingtechnieken voor social profit

Auteur van het onlangs verschenen boek ‘Nudging & Overtuigen, Gedragsverandering in de praktijk’ Reinout van Zandycke, is dé uitgelezen persoon om het te hebben over nudging voor de common good. Hij begon als student sociaal werk, studeerde af als politieke communicatie-expert en schoolde zich meermaals bij in onderwerpen als neuropsychologie, beïnvloeden en overtuigen. Hij is oprichter van Exposure, een communicatiebureau dat gespecialiseerd is in online communicatiepsychologie in combinatie met data en geeft les over nudging aan Thomas More.

Diana Finch – Positive behavioral change for Bristol with Bristol Pay (ENG)

De grootste lokale munt van het Verenigd Koninkrijk verandert na 10 jaar van koers, Bristol Pound wordt Bristol Pay en niet alleen zal de focus liggen op lokale economie, de voornaamste drijfveer van de Bristol Pound bij de start, maar ook zal gemeenschapsvorming een belangrijke pijler worden. De ecologische, sociale en economische uitdagingen in de stad worden via het nieuwe Bristol Pay systeem aangepakt. Diana Finch, managing director van Bristol Pay, komt speciaal per trein vanuit Bristol om te antwoorden op volgende vraag: “Hoe kunnen wij mensen ertoe bewegen hun activiteiten te veranderen om het soort milieu- en sociale veranderingen teweeg te brengen die nodig zijn om een duurzame economie tot stand te brengen?”

Herbekijk de sessie van Bristol Pay:

Idee voor een nieuwe munt

Contact

Selecteer een voorkeurmoment voor uw afspraak