English

Media Belgium

‘Start je eigen munt’ infosessie

2022-10-08

Verhoog het Bruto Lokaal Geluk

Start je eigen munt

Wil je ook meebouwen aan duurzame en participatieve samenleving, waar lokale voorspoed en geluk centraal staan? Ben je benieuwd naar wat een gemeenschapsmunt voor jouw directe omgeving zou kunnen betekenen? Vraag je je af hoe je met een gemeenschapsmunt best start? Dan is dit traject zeker iets voor jou!

Een gemeenschapsmunt is een uniek middel dat burgers en gemeenschappen empowert om de huidige sociaal – ecologische uitdagingen zoals milieuzorg, wijkparticipatie, burenzorg, … zelf praktisch aan te pakken.

Traject met 4 fases

Het traject bestaat uit 4 fases (Discover, Dream, Design en Deliver) die gebaseerd zijn op de krachtige methodiek van Waarderend Onderzoek. Het uitgangspunt is een positieve benadering van verandering: het versterken en verder doen groeien van wat al goed gaat in een gemeenschap. Tijdens het traject zal je op een co-creatieve manier aan de slag gaan. Je neemt jouw gemeenschap mee op een waarderende ontdekkingstocht om samen het potentieel en de gewenste impact van een gemeenschapsmunt in kaart te brengen. Zo gaan jullie stap voor stap jullie gemeenschapsmunt vorm geven. Op het einde van het traject zijn jullie voorbereid om een munt te starten.

Deelnemen aan het traject

Het volledige traject bestaat uit 4 sessies. Na de eerste infosessie Discover beslis je of je het traject wil volgen met jouw groep. Dan verwachten we dat jullie zich engageren voor de volgende twee fases Dream en Design. Als jullie dan effectief willen opstarten, begeleiden we jullie graag verder om aan de slag te kunnen gaan in de praktijk.

Schrijf je in voor de infosessie

  • Vrijdag 7 oktober 14:00 -15:30 in De Punt in Gent
  • Zaterdag 8 oktober 10:30 – 12:00 in De Punt in Gent

Als je de infosessie met jouw groep wil volgen (meer dan 7 mensen), kunnen we samen een aparte datum inplannen en de infosessie op jullie locatie laten doorgaan.

Schrijf je in voor de infosessie tot 28 september: https://forms.gle/ms68MJKAx8apD2XB9

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan zeker contact op met Alena Capova, alena@muntuit.be

Idee voor een nieuwe munt

Contact

Selecteer een voorkeurmoment voor uw afspraak