English

Media Belgium

VACATURE šŸ”„ Aanstoker voor projecten en relaties bij Muntuit šŸ”„

Team Muntuit

Muntuit is een jonge, impactgerichte en ondernemende organisatie in volle groei. We zijn specialisten in gemeenschapsmunten als middel om de transitie naar een duurzame en participatieve samenleving te realiseren. 

Gemeenschapsmunten (soms ook lokale of complementaire munten genoemd) verbinden mensen en groepen rond goede doelen en waarderen hen voor hun vrijwillige inzet voor de gemeenschap. Zo stimuleren gemeenschapsmunten o.a. sociale cohesie, burenhulp, spullen delen, klimaatactie, lokaal shoppen,ā€¦

Vandaag bestaat ons zelfsturend team uit vier personen. Onze uitvalsbasis is Gent, maar we werken in heel Vlaanderen. We inspireren en begeleiden organisaties en lokale besturen om met hun eigen munt aan de slag te gaan.

Wat kom je bij ons doen?

Ons verhaal is in volle opbouw en daar valt heel wat over te vertellen. We willen de maatschappelijke impact en het potentieel van gemeenschapsmunten zichtbaar maken naar de buitenwereld. Dat doen we in de eerste plaats door exemplarische projecten te ontwikkelen. We bouwen daarbij aan lokale coalities van mensen en organisaties wiens capaciteiten, behoeften en dromen we verbinden.

Om onze organisatie verder te doen groeien zoeken we een enthousiaste aanstoker die extra partners over de streep kan trekken en een vonk van enthousiasme kan aanwakkeren. Daar kom jij in beeld. Want partners overtuigen en mensen verbinden is jouw passie:

 • Je bouwt aan sterke relaties, zowel met nieuwe als bestaande contacten, die leiden tot boeiende projecten.
 • Je verdiept je in de wereld van prospectie en stippelt een strategisch verkoopplan uit.
 • Je identificeert de juiste contactpersonen en plant afspraken om deuren te openen.
 • Je voert gesprekken met potentiĆ«le partners zoals gemeentebesturen, organisaties, handelaars,… Je speelt in op hun behoeften en vertaalt technische details en concepten naar begrijpelijke taal. Je bent hun klankbord en je buigt een initieel bezwaar al eens om naar een kans.
 • Je draagt binnengehaalde projecten met veel zorg over aan teamleden en helpt hen in het relatiebeheer.
 • Je gebruikt je analytische blik om doelgroepen te ontcijferen. Je ziet opportuniteiten die anderen misschien over het hoofd zien.
 • Je bouwt bruggen tussen mensen, doelen en mogelijkheden binnen bestaande projecten en je ondersteunt teamleden hierin.

Gewenst profiel

 • Je wilt iets veranderen in de maatschappij, en je wilt werken met collega’s die daar even hard voor gaan als jijzelf. Op gedrevenheid staat geen leeftijd denken wij!
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, een vlotte babbel en een natuurlijke flair. Je voelt je snel ergens als een vis in het water. En ja hoor, je durft de telefoon op te nemen.
 • Je bent gedreven om mensen te overtuigen om met vernieuwende ideeĆ«n en ongekende concepten te starten en daarbij ben je niet vies van commerciĆ«le strategieĆ«n.
 • Je bent resultaatgericht en bent niet bang van de beslissingen die daarin genomen moeten worden, in overleg of zelfstandig. Plannen, prioriteiten, deadlines. Graag! Toch?
 • Je houdt van analyseren, uitvlooien, goed luisteren, de juiste vragen stellen om de noden en mogelijkheden van partners en deelnemers beter te begrijpen.
 • Samenwerken, overleggen, feedback met elkaar delen: je doet het graag en goed, met teamleden, vrijwilligers en partners.
 • Je vindt gemakkelijk jouw weg op (nieuwe) digitale platformen en je kan overweg met software voor tekstbewerking.
 • Misschien is Nederlands je eerste taal, misschien is het de derde. Zolang je het maar perfect spreekt, schrijft, leest en begrijpt, zijn we blij. Maar, euhm, als het je derde taal is: wauw, chapeau, zeg!

Ons aanbod

 • Halftijds contract van onbepaalde duur, startdatum in overleg
 • Een werkomgeving waar je autonomie en verantwoordelijkheid krijgt voor jouw rol en taken binnen de organisatie
 • Een werkgever die begrijpt en aanmoedigt dat je werkt om te leven (en niet omgekeerd):
  • Een voltijdse werkweek telt 35u
  • Glijdende werkuren en uitgebreide telewerkopties
  • Mogelijkheid tot extra verlof
 • Een aantrekkelijk loonbeleid en voordelen die onze organisatiefilosofie weerspiegelen.
 • Een stimulerende werkplek in het Gentse samen met andere maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Selectieprocedure

De selectie gebeurt in 2 stappen:

 1. We scoren alle kandidaten anoniem op basis van hun antwoorden op de inhoudelijke vragen in een online inschrijvingsformulier.
 2. We nodigen max. 10 kandidaten uit voor een selectiedag op vrijdag 6 oktober 2023 in Gentbrugge tussen 9u30 en 17u. Op deze dag maak je verder kennis met onze organisatie en organiseren we verschillende collectieve en individuele proeven.

Stel je kandidaat tot en met 24 september via šŸ‘‰ dit inschrijvingsformulier. Zijn er elementen waaraan je niet denkt te voldoen, maar ben je ervan overtuigd dat dit jouw job is, aarzel dan niet om toch te solliciteren! 

Wij werven aan op basis van motivatie, competenties en talenten, ongeacht muzieksmaak, haarstijl, tongval, schoenmaat, aantal tenen, …

Meer informatie

Informeer je gerust!

Op onze website kan je onze activiteiten, ons beleidsplan en voortgangsrapport raadplegen waarmee je een goed zicht op onze werking krijgt. Je kan ook deze video’s raadplegen om een beter zicht te krijgen op het concept gemeenschapsmunten: https://www.youtube.com/@muntuitvzw9400/playlists

Contactpersoon: Sander Van Parijs (sander@muntuit.be / 0487 296 535).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Gerelateerde posts

Dit was Community Brouwers 2023

Download de presentaties en bekijk de foto's
Brouwen is een proces van geduld, experimenteren en de juiste ingrediĆ«nten samen gooien.Ā Sociale innovatieĀ verschilt

Koffie en community

Innovatief Partnerschap
Een Kop Koffie als Dank voor Buurtengagement: Tot het einde van vorig jaar werd

Happy API: Proefdraaien in Gentbrugge met 350 koffies

Doe jij mee?
Sinds ons vorige artikel over Happy API hebben we niet stilgezeten. Een week geleden

Kom naar onze innovatie- en netwerkdag

Community Brouwers
Community Brouwers 2023 Donderdag 30 november, Antwerpen-Berchem Brouwen is een proces van geduld, experimenteren

Impact bevraging voor gemeenschapsmunten

Buurtijd als pionier
In oktober lanceren we onze recent ontwikkelde impact-tool voor gemeenschapsmunten. We zijn bijzonder blij

VACATURE šŸ”„ Aanstoker voor projecten en relaties bij Muntuit šŸ”„

Kom jij ons versterken?
Muntuit is een jonge, impactgerichte en ondernemende organisatie in volle groei. We zijn specialisten

Idee voor een nieuwe munt

Contact

Selecteer een voorkeurmoment voor uw afspraak